Cel putin opt persoane au murit de meningita in Statele Unite iar alte 97 s-au imbolnavit in urma unor injectii cu steroizi contaminati, conform unui nou bilant publicat luni care arata o agravare a epidemiei.

Cazuri de meningita au fost diagnosticate in noua state, conform Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC). Statul cel mai afectat este Tennessee (sud) unde 35 de persoane au contractat meningita fungica si patru au murit.

Celelalte cazuri au fost depistate in Michigan (nord-est), Florida (sud-est), in Maryland (est) si Minnesota (centru-nord).

CDC le-a cerut medicilor sa contacteze toti pacientii care au primit doze de astfel de steroizi contaminati, folositi in special pentru tratarea durerilor de spate, incepand din 21 mai, in peste 20 de state americane
, potrivit MEDIAFAX.

Meningita cauzata de fungi, care ataca membrana protectoare din jurul creierului si maduva spinarii, este o infectie destul de rara, descoperita adeseori prea tarziu. Aceasta trece neobservata de cele mai multe ori in prima faza, deoarece simptomele seamana cu cele ale unei gripe normale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.