Bombardamentele Turciei ca urmare la atacul cu obuze lansat de Siria au incetat, instalandu-se un calm relativ la frontiera dintre cele doua state.

Numeroase tancuri si sisteme de artilerie au fost mobilizate la frontiera cu Siria, in zona localitatii Akçakale, situata de partea turca in dreptul localitatii siriene Tall al-Abyad.

Incepe un nou razboi? Turcia a bombardat frontiera cu Siria

Guvernul turc a obtinut joi aprobarea Parlamentului pentru a continua operatiunile militare pe teritoriul turc, invocand ratiuni de "siguranta nationala". Dar premierul Recep Tayyip Erdogan a dat asigurari ca nu intentioneaza sa declanseze un razboi cu Siria.

Incepand de vineri dimineata, numerosi locuitori din Akcakale au traversat frontiera pentru a le oferi apa si alimente vecinilor sirieni, pe fondul luptelor care au loc in Siria, scrie MEDIAFAX.

Obuze lansate din Siria au cazut miercuri in satul Akcakale, omorand cinci civili turci si ranind alte zece persoane. In replica, armata turca a atacat pozitii ale armatei siriene, omorand cativa militari, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.