Rusia regreta faptul ca Romania incearca sa ridice in Consiliul Europei problema restituirii a peste 93 de tone de aur, transferate in Rusia in perioada Primului Razboi Mondial.

Prin urmare, Moscova cere Bucurestiului "sa nu scormoneasca trecutul", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, citat de capital.ro.

"Consideram ca incercarile de a scormoni trecutul in conditiile actuale sunt contraproductive si ele nu pot decat sa trezeasca emotii inutile, sa distraga atentia de la rezolvarea unor probleme concrete cu adevarat actuale ale colaborarii bilaterale, si ele nu sunt putine'', a afirmat diplomatul rus, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit RIA Novosti.

Declaratiile reprezentantului diplomatiei ruse survin dupa ce zilele trecute in plenul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a fost luat in discutie un amendament propus de parlamentari romani, in care se cerea Federatiei Ruse sa restituie Romaniei tezaurul evacuat in timpul Primului Razboi Mondial.

''Nu este prima data cand parlamentarii romani incearca sa internationalizeze acest subiect care si-a pierdut demult actualitatea'', a mai declarat diplomatul rus, care a adaugat ca este vorba despre un subiect "pentru istorici".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.