O metoda neconventionala de combatere a evaziunii fiscale a fost lansata la Moscova, unde s-a deschis o scoala pentru pregatirea copiilor care vor face parte din efectivele Politiei Fiscale.

Viitorii politisti se plimba mandri pe holurile controversatei institutii de invatamant, dotati cu bocanci militari, uniforme de camuflaj si epoleti cu sloganul "Credinta, Adevar, Lege". Inca de la varsta de zece ani, copiii urmeaza cursuri de economie si drept. O data pe saptamana ei sunt antrenati in utilizarea armelor de foc. Profesorii folosesc orice ocazie pentru a induce un sentiment aproape de sfintenie fata de obligativitatea achitarii taxelor.

Politia Fiscala din Rusia a capatat o notorietate dubioasa in urma mai multor raiduri armate la locuintele unor oameni de afaceri. O campanie televizata prezinta imaginea unui politist mascat, deasupra avertismentului "Plateste inainte sa te viziteze!".

"Cred ca oamenilor trebuie sa le fie frica pentru a-si plati taxele. Cred ca ma voi distra de minune, pentru ca voi darama usi cu piciorul", a spus Anton Bikov, de 13 ani. "Va fi nemaipomenit, pentru ca oamenii se vor speria de noi", a adaugat Aleksei Blagorazumni, de 12 ani. In vacanta de vara copiii vor merge la Marea Neagra pentru pregatiri militare intensive. "Micutii sunt foarte incantati de masti si arme, insa acesta este un romantism al varstei. Majoritatea vor lucra in birouri, in fata calculatoarelor", a explicat directorul scolii, Viaceslav Romaikin. "Scoala le induce un puternic simt al dreptatii. Inca de pe acum, ei inteleg ca motivul petru care se opreste curentul electric sau pentru care scoala noastra nu-si permite sa se modernizeze este neplata taxelor. Si toti acesti copii stiu ca vinovat este infractorul de pe strada care nu-si plateste taxele, dar se plimba in Mercedes", a adaugat profesorul.

Printre institutiile de invatamant experimentale deschise recent la Moscova se numara si o scoala de cadeti pentru fete orfane. Micutele sunt din randul orfanilor care si-au pierdut parintii in zone de conflict. "Cei care sunt omorati in razboi nu au doar fii, ci si fiice", a spus o sursa din Ministerul Invatamantului. 63 de scoli pentru orfani s-au deschis anul acesta in Rusia, tara in care cererea pentru aceste institutii este in crestere constanta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.