Agentia Reuters a fost gasita vinovata de propaganda impotriva regimului iranian in urma publicarii unui reportaj video despre femei iraniene practicante de arte martiale, lucru care a antrenat suspendarea activitatilor agentiei in Iran.

Reuters a fost gasita vinovata si de publicarea informatiilor false cu copul perturbarii opiniei publice, potrivit agentiei oficiale Irna, citatnd Parchetul General. Decizia juriului urmeaza sa fie confirmata de catre un judecator al unui tribunal de la Teheran care va stabili pedeapsa impotriva agentiei.

Cazul a aparut dupa difuzarea, la inceputul lui februarie, a unui reportaj video de catre Reuters despre femei care participau la un antrenament "ninja" la Karaj, in apropiere de Teheran, intitulat "Mii de femei ninja se antreneaza pentru a deveni asasinii Iranului".

Reuters a modificat titlul dupa cateva zile de proteste la Teheran, dupa care a prezentat scuze. Insa autoritatile iraniene au retras, la putin timp dupa aceea, acreditarea tuturor jurnalistilor agentiei din Tehern si au suspendat activitatile acesteia in Iran, potrivit mediafax.

Agentia a refuzat sa faca orice comentariu pana in momentul de fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.