Opozanta Iulia Timosenko, fost premier, i-a indemnat pe ucraineni sa "rastoarne" regimul "mafiot" al presedintelui Viktor Ianukovici in alegerile legislative de la 28 octombrie, intr-o inregistrare video difuzata sambata de catre partidul acesteia.

"Vreau sa ma adresez tuturor! Daca nu intelegeti acum ca infractionalitatea si mafia domnesc in Ucraina, nimic nu va va putea proteja dupa aceea", declara ea in aceasta inregistrare video, indemnandu-i pe ucraineni sa "se ridice si sa rastoarne aceasta grupare infractionala in cadrul acestor alegeri", transmite MEDIAFAX.

Opozanta, care pare ca nu si-a pierdut energia obisnuita, in pofida unei perioade de peste un an de incarcerare, l-a acuzat pe seful statului ca i-a transformat viata in "iad".

"Cu fiecare zi petrecuta aici se exercita nu doar presiuni psihologice, ci si fizice, fiecare zi petrecuta aici se transforma in iad, un lucru facut inadins, cu buna stiinta. Este un plan al lui Ianukovici", a apreciat Timosenko.

In aceasta inregistrare video de aproximativ doua minute, filmata de un avocat al opozantei cu telefonul mobil, aceasta este asezata, aparent pe culoarul unui spital public din Harkov (est), unde a fost transferata in mai de la inchisoare, din cauza unei hernii de disc.

"Putin conteaza ceea ce scrie in legile privind drepturile omului. Acest lucru nu are nicio importanta pentru mafia lui Ianukovici. Pentru ei, conteaza doar imbogatirea si coruptia pe care le-au organizat in Ucraina", subliniaza Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.