Secretarul de Stat american Hillary Clinton a anuntat vineri un nou ajutor umanitar si o noua sustinere pentru opozitia civila siriana in valoare totala de 45 de milioane de dolari.

"Astazi am anuntat un ajutor aditional de 30 de milioane de dolari pentru a ajuta (populatia) sa obtina hrana, apa, paturi si servicii medicale de baza", a declarat Clinton, potrivit MEDIAFAX, in cadrul unei intalniri restranse a Prietenilor Siriei in timpul Adunarii generale a ONU.

Acest nou ajutor ridica in total asistenta umanitara americana pentru populatia siriana la 130 milioane de dolari.

"Anunt de asemenea acordarea a 15 milioane de dolari suplimentari pentru a sustine grupurile civile ale opozitiei siriene, ridicand sustinerea noastra totala pentru opozitia nearmata la aproape 45 milioane de dolari", a continuat secretarul de Stat.

Clinton a facut aceste anunturi in fata a aproximativ 20 de reprezentanti ai statelor membre ale Grupului prietenilor Siriei si in fata a noua opozanti sirieni ai regimului Bashar al-Assad veniti sa explice grupului care le sunt necesitatile pe teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.