Producatorul presupus al filmului islamofob "Inocenta musulmanilor" Nakoula Basseley Nakoula a fost arestat joi la Los Angeles pentru incalcarea conditiilor eliberarii sale conditionate.

Nakoula a fost arestat fara posibilitatea eliberarii pe cautiune pentru incalcarea regulilor eliberarii conditionate care a urmat condamnarii sale la 21 de luni de inchisoare pentru frauda bancara.

Nakoula, in varsta de 55 de ani, condamnat in 2009 pentru frauda bancara "se afla in arest si trebuie sa apara in fata unei instante federale din centrul Los Angeles", a declarat pentru AFP Thom Mrozek, din cadrul biroului procurorului.

Cineastul a fost deja retinut de politie pentru scurt timp la 15 septembrie. Apoi, acesta s-a ascuns si nu a mai fost vazut. Politia i-a ajutat familia sa i se alature doua zile mai tarziu, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile desfasurau o ancheta in ultimele zile pentru a afla daca Nakoula a incalcat regulile eliberarii sale conditionate.

Acesta trebuie sa se prezinte in fata instantei joi dupa-amiaza prin intermediul unei videoconferinte, conform presei locale.

Filmul, care il ilustreaza pe profetul Mahomed ca pe un criminal cu practici deviante, a ofensat numerosi musulmani si a declansat un val de proteste antiamericane in Orientul Mijlociu care s-au soldat cu peste 30 de morti.

Reprezentantele diplomatice americane, scolile si centrele comerciale au fost de asemenea luate drept tinta in cursul protestelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.