Nicolae Timofti a cerut in discursul rostit la Adunarea Generala a ONU retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

“Trupele ruse, stationate pe teritoriul Republicii Moldova fara consimtamantul statului gazda si contrar prevederilor constitutionale si angajamentelor internationale, ar trebui sa fie in cele din urma retrase", a declarat seful statului moldovean.

Scopul nostru final este reintegrarea Republicii Moldova in limitele frontierelor recunoscute in plan international, care sa constituie un stat functional cu o clara perspectiva europeana. Regiunea transnistreana urmeaza sa beneficieze de un statut special in cadrul Republicii Moldova, ce va oferi regiunii un nivel inalt de autoguvernare", a adaugat acesta, potrivit evz.

Potrivit unor surse, in Transnistria sunt depozitate intre 20.000 si 40.000 de tone de arme si muniteie care sutn pazite de un contingent militar de aproximativ 1.500 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.