Guvernul ceh a anuntat, miercuri, la Praga ca va ridica, incepand de joi, masurile de prohibitie in privinta bauturilor alcoolice tari impuse la jumatatea lui septembrie.

"Spirtoasele care contin peste 20% alcool produse inainte de 1 ianuarie 2012 vor primi din nou autorizatie de vanzare si consum incepand de joi", a declarat premierul Petr Necas, in cursul unei conferinte de presa.

Fiecare sticla de bautura alcoolica tare nou produsa va fi dotata obligatoriu cu un nou tip de timbru de acciza si un certificat care sa permita urmarirea fabricarii ei, a adaugat seful Guvernului.

Interzise la 20 septembrie la presiunea Uniunii Europene, exporturile Cehiei de bauturi alcoolice tari vor fi din nou autorizate in zilele urmatoare, potrivit ministrului Sanatatii, Leos Heger, scrie MEDIAFAX.

Politia a anuntat luni ca a identificat doi principali responsabili de valul de intoxicari, care au fabricat "intentionat" la sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie un amestec toxic de metanol si etanol, pentru a-l trimite pe piata prin intermediul unei terte persoane. Politia dispune de marturiile complete a doi barbati care risca inchisoarea pe viata, potrivit reprezentantului Ministerului public Roman Kafka.

Aproximativ 15.000 de litri de alcool contrafacut cu metanol au intrat in total pe piata ceha, potrivit sefului politiei din Cehia, Martin Cervicek.

Impusa la 14 septembrie, interdictia totala de vanzare a bauturilor alcoolice cu peste 20% alcool a afectat puternic distileriile si proprietarii de restaurante din Cehia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.