Zeci de mii de persoane au ramas fara adapost in urma inundatiilor provocate de puternicele ploi musonice in provinciile pakistaneze Balochistan si Sindh.

Aproximativ 120.000 de case au fost distruse si zeci de mii de corturi au fost distribuite.

Oficialii din provincia pakistaneza Balochistan transmit ca aproximativ 80% din populatie este afectata. Totusi, jurnalistii aflati la fata locului afirma ca inundatiile nu sunt la acelasi nivel ca cele de acum doi ani care au devastat mare parte din tara.

In Balochistan, guvernul a instalat posturi medicale pentru a trata problemele gastrice, malaria si ale boli ale celor 500.000 de oameni ramasi fara adapost, scrie MEDIAFAX.

Un reporter BBC care a calatorit prin cele doua provincii afectate transmite ca multi oameni locuiesc acum sub cerul liber, pe orice bucata de pamant uscat pe care o pot gasi.

Autoritatiile declara ca mancarea, corturile si medicantele sunt insuficiente.

Balochistan este cea mai mare provincie a Pakistanului, dar este pe ultimul loc in ceea ce priveste infrastructura si serviciile.

Corespondentii BBC transmit ca agentiile umanitare nu pot actiona eficient din cauza amenintarilor constante cu rapirea cetatenilor straini venite din partea militantilor extremisti. De asemenea, jurnalistii transmit ca in provincia Balochistan multi oameni supravietuiesc cu o singura masa pe zi din cauza proviziilor reduse de mancare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.