Fostul premier italian Silvio Berlusconi critica dur Germania, "un stat hegemonic care dicteaza altor tari europene regula austeritatii".

"In comparatie (cu premierul Mario Monti), as fi mai putin supus Germaniei", a afirmat Il Cavaliere, care reproseaza Berlinului ca pretinde ca "prin austeritate se poate reduce datoria".

"Este o iluzie - datoria publica se diminueaza odata cu cresterea PIB-ului, care semnifica dezvoltare si crestere", spune el.

In ceea ce priveste euro, "au fost comise erori de la introducerea sa si cand a fost lasat sa se aprecieze in raport cu dolarul, dar azi ar fi dificila o iesire din zona euro", a afirmat liderul Partidului Poporul Libertatii (PDL), scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui, "exista trei posibilitati" pentru a face fata actualei situatii: "sa convingem Germania ca nu putem continua doar cu austeritatea", "iesirea Germaniei din zona euro" sau "ca alte tari sa iasa din euro".

Berlusconi s-a declarat insa in favoarea primei variante.

Fostul premier italian, care lasa de cateva saptamani sa planeze incertitudinea asupra unei eventuale candidaturi pentru a-i succeda lui Mario Monti in 2013, afirma ca "problema consta in reformarea Uniunii Europene si in a atribui BCE prerogativele unei veritabile banci centrale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.