A fost catalogat cel mai mare brad de Craciun din lume. Are 82 de metri inaltime si cantareste 450 de tone. Este artificial si montat pe o platforma plutitoare in mijlocul unei lagune din Rio de Janeiro. Sambata, spre deliciul miilor de copii si parinti veniti sa asiste la miricul spectacol, bradul a prins parca viata, o data cu aprinderea celor aproape trei milioane de beculete si ghirlande luminoase. Totul pe fondul unui superb foc de artificii.

A fost primul semnal ca sarbatorile de iarna pot sa-si intre in drepturi cu tot ce implica ele: febra cumparaturilor, nebunia pregatirii mesei festive, bucuria revederii cu cei dragi si emotia cadourilor. Totul impletit cu povestile despre Mos Craciun, cu traditiile specifice Nasterii Domnului si a cantecelor de colind.

Daca bradul de la Rio a fost montat "pe loc", cel care urmeaza sa fie instalat, vineri, in Marea Piata din Bruxells, s-a blocat pe drum. Pentru ca transportul nu este insotit de documente corespunzatoare, adica de un permis special care sa demonstreze ca uriasul de 18 metri inaltime si o anvergura a crengilor de 5 metri nu a fost... furat. In plus, camionul nu avea girofar, instalatie obligatorie pentru "gabarit depasit".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.