Un comandant al Gardienilor Revolutiei, armata de elita a regimului iranian, a afirmat ca un atac al Israelului asupra Iranului ar declansa "un al treilea razboi mondial".

Daca Israelul si Iranul se vor confrunta militar, "aceasta s-ar transforma in al treilea razboi mondial", a declarat generalul Amir Ali Hajizadeh la canalul iranian de limba araba Al-Alam.

Daca un atac israelian pare iminent, "este posibil sa lansam un atac preventiv. Dar nu vedem asta pentru moment", a declarat Hajizadeh, care raspunde de sistemele de rachete.

Liderii israelieni ameninta in mod regulat cu atacuri impotriva instalatiilor nucleare iraniene pentru a impiedica aceasta tara sa se doteze cu arma nucleara, chiar daca Teheranul insista asupra caracterului civil al programului sau nuclear.

In cazul unui atac israelian, cu sau fara unda verde din partea SUA, iranienii "vor ataca bazele americane din Bahrein, Qatar si din Afganistan", a adaugat Hajizadeh, scrie MEDIAFAX.

Israelul "nu-si poate imagina raspunsul (iranian) si va suferi pagube importante", a continuat acesta.

Sambata, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul sef al Gardienilor Revolutiei, a estimat ca un razboi israelian impotriva Iranului "va avea loc in cele din urma" si ca tara sa este gata de aceasta confruntare care va duce la distrugerea statului evreu.

A fost pentru prima data cand un inalt responsabil iranian a recunoscut posibilitatea unui conflict armat cu Israelul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.