Sute de japonezi au iesit in strada sambata la Tokyo, in cadrul unei prime manifestatii impotriva Chinei, dupa o saptamana de demonstratii antijaponeze in China legate de conflictul teritorial din Marea Chinei de Est.

Circa 800 de persoane au demonstrat pasnic in cartierul Roppongi, nu departe de ambasada Chinei, denuntand un "stat brutal si fascist".

"Nu vom ceda niciodata in fata amenintarilor militare chineze", strigau manifestantii, denuntand demonstratiile, uneori violente, indreptate impotriva Japoniei, care s-au desfasurat timp de o saptamana in mai multe orase din China, printre care capitala Beijing.

De cateva saptamani, China si Japonia sunt implicate intr-o disputa privind un mic arhipelag din Marea Chinei de Est controlat de Tokyo, dar revendicat de Beijing, potrivit MEDIAFAX.

Insulele numite de japonezi Senkaku si Diaoyu de catre chinezi sunt situate la circa 200 de kilometri nord-est de coastele Taiwanului si la 400 de kilometri vest de insula Okinawa (sudul Japoniei).

Trei dintre insule au fost cumparate de Guvernul japonez in urma cu circa doua saptamani de la proprietarul lor privat, o familie japoneza. Dupa ce tranzactia a fost anuntata, Beijingul a trimis in zona un prim grup de sase nave, similare celor care sunt in zona de marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.