Trei romani au murit, vineri, intr-un accident rutier in Italia, pe autostrada A23 Udine-Tarvisio, iar unul a fost grav ranit, fiind transportat, in stare critica, la un spital din apropiere, precizeaza MAE.

"Consulatul General al Romaniei la Trieste a contactat de urgenta autoritatile locale pentru a verifica informatiile privind un posibil accident rutier in care au fost implicati cetateni romani. Politia din Trieste a comunicat ca astazi, 21 septembrie 2012, la ora locala 06.20, pe autostrada A23 Udine-Tarvisio, a avut loc un grav accident rutier in care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu 9 cetateni romani la bord. Microbuzul se deplasa dinspre Austria catre Italia si a fost lovit violent, din spate, de un TIR. Accidentul este cercetat de procuratura si politia italiana locala", se arata intr-un comunicat al MAE remis la solicitarea MEDIAFAX.

In urma accidentului, trei cetateni romani si-au pierdut viata, iar unul a fost grav ranit, fiind transportat, in stare critica, la un spital din apropiere, precizeaza ministerul.

"Doi reprezentanti ai CG Trieste s-au deplasat de urgenta la fata locului pentru asigurarea asistentei consulare necesare si obtinerea de informatii complete asupra situatiei tuturor cetatenilor romani aflati in microbuzul accidentat. Consulatul General al Romaniei la Trieste mentine un contact permanent cu autoritatile italiene competente si cu cetatenii romani implicati in accident pentru a le oferi asistenta consulara necesara. Totodata, sunt in curs demersurile necesare pentru contactarea familiilor victimelor accidentului", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.