O eurodeputata bulgara acuza autoritatile olandeze ca nu iau suficiente masuri de combatere a infractionalitatii in portul Rotterdam, in contextul in care Olanda blocheaza aderarea Bulgariei si Romaniei la Spatiul Schengen, informeaza site-ul Novinite.com.

Potrivit MEDIAFAX, declaratiile eurodeputatei Iliana Ivanova par a fi o reactie a Guvernului bulgar fata de blocarea de catre Olanda a aderarii la Schengen.

Declaratiile au fost prezentate printr-un comunicat al partidului GERB.

"Portul Rotterdam nu are rezultate concrete la capitolul combaterii criminalitatii organizate", a acuzat Ivanova.

Eurodeputata s-a aflat in fruntea unei delegatii de inspectori a Parlamentului European care a verificat portul olandez.

"Am efectuat inspectii intr-un port major de intrare in Europa. Cauza inspectiilor au fost omisiunile identificate de Curtea Europeana de Audit privind procedurile vamale din acest port. Potrivit institutiei, 31% dintre tranzactiile nonfinanciare din 2008 aveau greseli", precizeaza eurodeputata GERB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.