India este afectata de o greva a micilor comercianti, sustinuta de opozitie si de marile sindicate care se impotrivesc prezentei companiilor straine din domeniul marii distributii.

Acestei miscari s-au alaturat si angajatii din transporturi.

Mai multe treburi au fost blocate de manifestanti iar orasele Calcutta si Bangaldore au fost complet blocate de protestatarii iesiti in strada. Au fost inchise scolile si companiile si mijloacele de transport public au ramas in depouri.

Anul trecut in luna decembrie, in urma presiunii opozitiei si a micilor comercianti, autoritatile de la New Delhi au renuntat la planul de a permite companiilor straine sa deschida hypermarketuri, dar acum premierul Manmohan Singh a revenit asupra deciziei si considera ca aceasta masura va stimula economia nationala aflata intr-o severa pierdere de viteza, potrivit evz.

Decizia guvernului indian reflecta dificultatea de a impune reforme care ar putea reduce gradul de saracie in aceasta tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.