Statele Unite au acuzat miercuri o societate publica bielorusa ca sustine armata siriana, contribuind astfel la "violenta regimului" presedintelui Bashar al-Assad indreptata "impotriva poporului sirian".

Departamentul Trezoreriei a afirmat intr-un comunicat ca aceasta societate, Belvneshpromservice (BVPS), a "furnizat servicii Biroului de aprovizionare al armatei siriene".

In martie 2011, biroul sirian "era pregatit sa primeasca din partea BVPS piese ce puteau fi folosite pentru detonatoare pentru bombe aeriene polivalente", adauga textul, fara sa precizeze daca livrarea a avut loc.

Departamentul a indicat ca a adaugat societatea bielorusa pe lista sa neagra de entitati care fac obiectul unor sanctiuni din cauza sprijinului acordat regimului sirian, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Trezoreria a identificat si a adaugat pe lista neagra 117 avioane utilizate de companiile iraniene Iran Air, Mahan Air si Yas Air, precizand ca "Iranul a folosit in aceasta vara zboruri ale companiilor Iran Air si Mahan Air intre Teheran si Damasc pentru a furniza regimului sirian materiale militare".

Cele trei companii aeriene iraniene sunt deja pe lista neagra a Trezoreriei, dar in virtutea unei noi legi ce a fost promulgata in august de presedintele Barack Obama institutiile financiare straine care vor face "in mod deliberat tranzactii importante" cu aceste societati sau cu BVPS "risca sa-si piarda accesul la sistemul bancar al SUA", precizeaza guvernul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.