Tensiunea a crescut joi in cadrul serviciilor de securitate de la Benghazi dupa demisia unui inalt responsabil din securitate si respingerea de catre ofiteri a demiterii sefilor lor.

Seful Inaltei comisii de securitate din Beghazi (estul Libiei), Fawzi Wanis al-Kadhafi, a demisionat invocand probleme "in cadrul" aparatului de securitate.

"Sunt probleme la ministerul de Interne si neintelegeri intre serviciile de securitate. Conditiile de lucru nu mai sunt ca inainte, asa ca am decis sa demisionez", a declarat pentru AFP al-Kadhafi, fara a da detalii.

Inalta comisie de securitate, care depinde de ministerul de Interne, a fost formata de rebelii care au combatut regimul lui Muammar Kadhafi, pentru a asigura securitatea in Libia si pentru a evita haosul dupa caderea fostului regim, in octombrie 2011.

Demisia lui Fawzi al-Kadhafi intervine la doua zile dupa demiterea a doi inalti responsabili insarcinati cu securitatea in estul tarii. Ministrul de Interne a anuntat luni demiterea secretarului de Stat responsabil de regiunea de est, Wanis al-Charef, precum si a directorului Serviciului sigurantei nationale, generalul Hussein Bu Hmida, potrivit MEDIAFAX.

Circa 30 de ofiteri au denuntat joi la Benghazi aceste decizii si au amenintat cu demisia. Acestia au cerut demiterea ministrului de Interne, Fawzi Abdelali, pe care il considera principalul responsabil de lacunele din serviciile de securitate.

Potrivit ofiterilor, Wanis al-Charef si Hussein Bou Hmida sunt "tapi ispasitori" pentru atacul de la 11 septembrie impotriva consulatului SUA de la Benghazi, in care patru americani, printre care ambasadorul SUA in Libia, au fost ucisi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.