Fostul ambasador american in Israel Martin Indyk a anticipat, intr-un interviu acordat postului de televiziune CBS, ca o confruntare a Statelor Unite cu Iranul ar putea avea loc in 2013.

"Ma tem ca 2013 va fi un an in care vom avea o confruntare militara cu Iranul" a declarat el, duminica, in cadrul emisiunii "Face the Nation".

Invitat la emisiune alaturi de o serie de experti in politica externa, fostul ambasador a afirmat ca deocamdata nu a sosit vremea ca SUA sa treaca la o actiune militara. "Iranul nu are o arma nucleara" a declarat el, adaugand ca desi mai este timp, "nu este foarte mult timp".

Cat despre disputa privind Iranul dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele Barack Obama, Indyk a declarat ca nu crede ca "diferenta referitoare la acest subiect dintre Netanyahu si Obama este mare, in termeni legati de angajamentul presedintelui de a nu permite Iranului sa se doteze cu arma nucleara", scrie MEDIAFAX.

Despre insistenta Israelului ca SUA sa traseze o "linie rosie" pe care Iranul nu are voie sa o treaca, Indyk a spus ca "nu este o solicitare rezonabila. Ideea unei linii rosii – de fapt, un ultimatum – reprezinta ceva la care niciun presedinte nu ar recurge".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.