Majoritatea europenilor ar prefera ca Obama sa castige alegerile prezidentiale din SUA, arata sondajele.

Mitt Romney in schimb ramane antipatic europenilor, sau in cel mai bun caz, o necunoscuta, scrie businessinsider.com.

Conform unui sondaj realizat de Transatlantic Trends, 82% din europeni au o parere favorabila fata de presedintele Obama. Cu toate acestea, politica sa vizavi de relatiile cu Europa a scazut in ochii eurpoenilor cu 12% - 83% erau de acord cu ea in 2009, fata de 71% cati au o parere favorabila astazi.

38% din respondenti nu stiau cine este Romney, iar 39% aveau o parere negativa despre candidatul republican. Europenii nu stiu ca Mitt Romney vorbeste fluent franceza si a petrecut 30 de luni in Franta in tinerete, calatorind cu biserica Mormona.

Un sondaj realizat de YouGov a oferit cifre asemanatoare. In Marea Britanie, Germania si Franta doar 3%, respectiv 4% si 5% au declarat ca parerea lor fata de SUA s-ar imbunatati daca Romney ar fi ales presedinte.

Romney pare sa fie mai apreciat in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si mai ales Pakistan, unde 13% dintre respondenti au declarat ca ar avea o parere mai buna despre America lui Romney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.