Grupul protestatar feminist rus Pussy Riot si activistul din Belarus pentru Drepturile Omului Ales Bialiatki sunt printre cei cinci nominalizati de anul acesta ai Parlamentului European la premiul Saharov pentru libertatea de gandire.

Lista cu nominalizari, postata joi pe site-ul Parlamentului European le numeste pe membrele Pussy Riot Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alehina, care se confrunta cu sentinte de cate doi ani de inchisoare fiecare, pentru protestul lor antiguvernamental "curajos, spectacular si creativ" dintr-o catedrala din Moscova, scrie MEDIAFAX.

Nominalizat a fost si Bialiatki, presedintele centrului pentru Drepturile Omului Viasna aflat in inchisoare, care a raportat despre represiunea constanta a presedintelui Aleksandr Lukasenko impotriva dizidentilor.

O decizie privind finalistii va fi luata la sfarsitul lunii octombrie, urmand ca in decembrie sa se desfasoare o ceremonie de decernare a premiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.