Cancelarul german Angela Merkel i-a sfatuit pe fotbalistii homosexuali sa-si dezvaluie orientarea sexuala fara nicio retinere.

"Parerea mea este ca cei care detin forta si curajul - si noi avem o lunga traditie in acest sens in clasa politica - trebuie sa stie ca traiesc intr-o tara in care nu trebuie sa se teama de nimic.

Faptul ca exista temeri la anumite persoane privind situatia lor personala arata ca noi trebuie sa transmitem un mesaj clar. Nu va temeti", a declarat Merkel, la un forum la Berlin pe tema integrarii in sport, scrie gandul.info.

Potrivit presedintelui clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, este doar o chestiune de timp pana cand un prim jucator isi va recunoaste. Liderul bavarezilor a declarat ca va fi esentiala protejarea, atat cat este posbil, a tututor jucatorilor care isi vor dezvalui sexualitatea.

Capitanul nationalei Germaniei, Philipp Lahm, a avertizat ca un jucator gay va fi victima insultelor. "Va fi foarte greu pentru cel care va recunoaste. Pretul platit pentru a trai visul de a juca in Bundesliga este imens", a declarat Lahm.

Citeste si: Cinci vedete care si-au recunoscut homosexualitatea in 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.