Regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad se apropie de "inevitabilul sau sfarsit", a declarat vineri, la Ialta (sudul Ucrainei), premierul turc Recep Tayyip Erdogan, avertizand asupra extinderii acestui conflict in intreaga regiune.

"Regimul Assad se apropie de inevitabilul sau sfarsit", a declarat Erdogan.

"Trebuie sa spunem nu acestei drame, sa nu permitem ca flacarile sa cuprinda intreaga regiune", a continuat acesta in discursul sau de la conferinta YES (Yalta European Strategy), tragand, de asemenea, un semnal de alarma cu privire la "criza umanitara" din tara.

"Situatia din Siria nu s-a produs din cauza unor forte exterioare, ci din cauza reactiei poporului sirian care s-a acumulat timp de mai multi ani", ca si in cazul Libiei si al Egiptului, a adaugat Erdogan, potrivit MEDIAFAX.

Dar "acest regim nu se gandeste la democratie, este un regim dictatorial", a subliniat premierul turc.

"Unicul obiectiv (al comunitatii internationale, n.r.) este de a asigura ca Siria devine democratica (...)", a spus Erdogan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.