Un rezervor cu deseuri toxice din regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei se afla intr-o stare precara, peretii acestuia avand nevoie de o consolidare urgenta.

Daca acest lucru nu se intampla s-ar putea declansa un dezastru ecologic pe Nistru, potrivit Ministerului Ecologiei si Mediului al Republicii Moldova. Viitura toxica ar putea ajunge si in partea romana a Deltei Dunarii.

Doua milioane de tone de reziduuri toxice ar putea sa se scurga in Nistru. Expertii moldoveni sustin ca rezervorul Dombrovski, din Ivano-Frankivsk, pune in pericol ecologia si au cerut autoritatilor de la Kiev sa ia masuri urgente pentru a preveni un potential dezastru.

Rezervorul constituie o problema mai veche. De mai multi ani purtam negocieri cu partea ucraineana, dar fara niciun rezultat concret. Cu toate acestea, partenerii nostri ucraineni ar trebui sa inteleaga ca daca nu pot rezolva problema singuri atunci sa ceara ajutor", a afirmat ministrul moldovean pentru mediu Gheorghe Salaru, care a subliniat ca aceasta chestiune este de o importanta majora atat pentru Ucraina, cat si pentru Republica Moldova si Romania, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.