Vulcanul de Foc din Guatemala a cunoscut joi cea mai puternica eruptie din ultimul deceniu cu coloane de fum si cenusa vizibile din capitala aflata la o distanta de 75 de kilometri.
"Acest tip de eruptie este mai puternica decat cea normala si nu a mai fost observata in ultimii ani, de aceea am declansat codul portocaliu (de pericol) in imprejurimile vulcanului aflat in vestul tarii", a declarat pentru presa locala Gustavo Chigna de la Institutul de Vulcanologie.

Acesta a adaugat ca, din cauza exploziei puternice, cenusa a cazut peste mai multe sate, iar o coloana de cenusa s-a ridicat la 3.763 de metri altitudine.
Zgomotele exploziei s-au auzit la cativa kilometri distanta, scrie MEDIAFAX.

Din cauza acestei activitati eruptive, 1.500 de familii au fost evacuate catre adaposturi temporare, a declarat la randul sau responsabilul serviciilor de preventie a catastrofelor (Conred), Alejandro Maldonado.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.