O noua carte scrisa, dupa opt ani de cercetari, de profesorul Joan Mallen, incearca sa dovedeasca, pentru prima data, implicarea guvernului american in asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy. Daca pana acum s-a tot vorbit despre un posibil complot al serviciilor secrete straine, sub coordonarea CIA, nimeni nu a reusit insa sa puna cap la cap informatiile.

Mallen, profesor la Universitatea Temple, a lansat recent "Ramas bun justitiei" (A Farewell to Justice), care are peste 400 de pagini. Ea contine aproximativ 1.200 de marturii ale persoanelor implicate in ancheta, iar multe dintre ele afirma explicit implicarea CIA in asasinarea fostului presedinte american. Initial, cartea urma sa fie o biografie a procurorului Jim Garrison, cel care a condus investigatiile asupra mortii lui Kennedy, dar pe parcurs, pe masura ce a cules marturii importante, subiectul a fost "deturnat". In finalul volumului este citat un sondaj de opinie care arata ca majoritatea americanilor nu cred in rezultatele anchetei Comisiei Warren, care a concluzionat ca Lee Harvey Oswald a actionat singur.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.