Toate fortele de securitate au fost mobilizate pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea in Liban, care are loc intr-un context delicat, avand in vedere razboiul din Siria vecina intre fortele guvernamentale si rebeli.

"Serviciile de securitate si serviciile municipale sunt in stare de alerta pentru vizita Papei, care va fi una dintre cele mai reusite din istoria moderna a Libanului" a dat asigurari ministrul de Interne, Marwan Charbel.

"In mod cert, climatul este dur, din cauza a ceea ce se intampla in Siria si in jurul nostru, dar controlam situatia. Libanul este stabil", a spus acesta.

Vizita, care se va desfasura in perioada 14-16 septembrie, are loc in contextul in care razboiul din Siria a provocat moartea a peste 27.000 de persoane de la inceputul miscarii de contestare, in martie 2011, potrivit unui ONG sirian.

La varsta de 85 de ani, Papa nu a vrut sa renunte la aceasta calatorie, probabil cea mai dificila din timpul pontificatului sau, avand in vedere situatia cu care se confrunta numerosi crestini din Orient, din cauza ca islamismul radical a luat amploare, relateaza MEDIAFAX.

"Calatoria mea apostolica in Liban si, prin extensie, in intreg Orientul Mijlociu are loc sub semnul pacii", a dat asigurari Suveranul Pontif, duminica, facand apel "la comunitatea internationala" sa sustina mai mult "reconcilierea".

In randul comunitatilor crestine, care se simt nesigure din cauza conflictului sirian, asteptarile sunt mari. Acestea spera ca discursurile sale vor calma, si nu vor face mai dificila situatia tensionata cu care se confrunta in Orientul Mijlociu cele 13-15 milioane de crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.