In Olanda s-au deschis urnele de vot pentru alegerile legislative anticipate, ce ar urma sa consacre victoria partidelor paneuropene.

Peste 12 milioane de alegatori au fost chemati la urne in 10 mii de sectii instalate in scoli, gari si supermarketuri pe tot teritoriul Olandei. Rezulattele sondajelor sunt asteptate in jurul orei 21.

In fruntea sondajelor de opinie, liberalii actualului premier Mark Rutte si laburistii lui Diederik Samsom sunt creditati cu circa 35 de fotolii de deputati fiecare din cele 150 disponibile.

Laburistii si liberalii raman, in mod traditional proeuropeni.

Pozitia cea mai extrema - iesirea din UE - apartine populistului instigator Geert Wilders, care s-a facut prima data remarcat prin retorica stridenta anti-Islam ce a prins la public in intreaga Europa. La celalalt capat al spectrului se afla premierul in exercitiu Mark Rutte, aparator credincios al integrarii europene, care adera de asemenea si la conservatorismul bugetar dur al cancelarului german Angela Merkel, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.