Presedintele Barack Obama a afirmat marti ca Statele Unite sunt "mai puternice" si "mai in siguranta", marcand, la Pentagon, a 11-a aniversare a atentatelor din 11 septembrie.

"Oricare ar fi numarul anilor care trec, oricare ar fi numarul datilor in care ne vom revedea la aceste locuri sacre, sa stiti, voi nu veti niciodata singuri", a afirmat Obama in fata familiilor victimelor atacului impotriva cartierului general al fortelor armate americane, la sud de Washington.

"Prin sacrificiul lor, ne-au ajutat sa facem din Statele Unite ceea ce sunt astazi, niste State Unite care au rezultat mult mai puternice" tragediei, potrivit lui.

Presedintele american a asigurat ca tara sa a "provocat o lovitura devastatoare" pentru Al-Qaida, "iar Osama ben Laden nu ne va mai ameninta niciodata", a adaugat Obama, care a dat ordinul misiunii de comando americane in timpul careia fondatorul retelei extremiste a fost ucis, la inceputul lui mai 2011 in Pakistan, scrie MEDIAFAX.

"Tara noastra este mai in siguranta si cetatenii nostri recapata superioritatea", a asigurat Obama, care, inainte de a se duce la Pentagon, a tinut un moment de reculegere in afara Casei Albe la momentul exact in care primul avion deturnat a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001.

Presedintele a asigurat ca "niciun eveniment nu poate distruge ceea ce suntem. Niciun act de terorism nu poate schimba ceea in ce credem (...) Cand cartile de istorie vor fi scrise, ceea ce va ramane din 11 septembrie nu va fi nici ura, nici divizarea, dar o lume mai sigura, o tara mai puternica si niste oameni mai uniti decat mai inainte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.