Fortele americane risca "o infrangere totala" in Afganistan, iar americanii sunt in pericol peste tot in lume, au afirmat talibanii cu o zi inainte de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

"Comemorarea zilei de 11 septembrie are loc in acest an in America intr-o perioada in care tara risca o infrangere totala in Afganistan – militar, politic, economic si in toate celelalte domenii, si in timp ce si-a epuizat toate celelalte mijloace de a-si prelungi razboiul ilegal", afirma talibanii intr-un comunicat, publicat de SITE.

Comunicatul, scris in engleza si datat duminica, adauga ca razboiul lansat in Afganistan "sub pretextul unei razbunari pentru incidentul din septembrie nu are nicio baza legala si etica" si ca afganii nu au nimic de-a face cu ce s-a intamplat.

Chiar daca Statele Unite au utilizat "sume mari de bani si mijloace militare" in razboi, "niciun american nu este in siguranta in orice loc s-ar afla astazi", continua comunicatul, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, talibanii afirma ca nu este vorba de o amenintare, dar jura sa-si apere patria si sa continue "lupta lor sacra" impotriva "invadatorilor".

"Emiratul islamic, cu ocazia comemorarii a 11 ani de la incidentul din septembrie, face inca o data apel la responsabilii americani, la membrii coalitiei lor si la poporul lor sa inceteze varsarea sangelui afganilor oprimati sub acest pretext si sa urmeze calea ratiunii in loc de cea a tiraniei si prostiei", se adauga in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.