Manevrele militare comune intre sud-coreeni si americani realizate in august au inclus un scenariu de ocupare si "stabilizare" a Coreei de Nord, a anuntat un cotidian sud-coreean.

Cei doi aliati au exersat deja un scenariu similar in 2010, dar in acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, Statele Unite ocupand o pozitie de sustinere, potrivit Dong-A Ilbo.

Aceste manevre comune intre Seul si Washington au fost in mare parte simulate pe calculator, dar s-au desfasurat si pe teren.

Potrivit unui oficial guvernamental de rang inalt, citat de cotidian, exercitiile "Wind of freedom" au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, dupa o ocupare a teritoriului sau, si restaurarea serviciilor sale administrative.

"Pentru prima data, aceste exercitii au plasat armata sud-coreeana in pozitie de comanda in cadrul operatiunilor de stabilizare a Coreei de Nord, sustinuta de Statele Unite", a precizat o sursa militara citata de cotidian, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Apararii a refuzat sa comenteze, afirmand ca detaliile cu privire la aceste manevre sunt confidentiale.

Manevrele comune din 20-31 august au generat, asa cum se intampla de fiecare data, indignarea Coreei de Nord, care le considera o repetitie generala inaintea unui atac real.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.