Peste 12.000 de manifestanti au iesit in strada sambata seara la Salonic (nord) pentru a protesta fata de noile masuri de austeritate solicitate Greciei de care UE si FMI, onorand traditionala reunire anuala a revoltei sociale.

La inceputul protestului, politia estima numarul manifestantilor la 12.000 de persoane, fata de un record de 25.000 de protestatari iesiti in strada anul trecut cu aceeasi ocazie, deschiderea Targului international al orasului.

La finalul protestului au avut loc confruntari intre un grup de aproximativ o mie de manifestanti autonomi si fortele de ordine in apropierea universitatii, in plin centrul orasului, relateaza MEDIAFAX.

Atacati cu proiectile, politia a lansat grenade lacrimogene si paralizante, inainte de a interveni asupra grupurilor de perturbatori care au fost dispersati in centrul orasului.
Manifestantii denunta intensificarea austeritatii dupa aproape doi ani in care nivelul de trai s-a redus cu 35 la suta conform datelor guvernului, somajul a cuprins aproape un sfert din populatia activa si recesiunea s-a agravat aflandu-se acum in cel de-al cincilea an.

Acest protest intervine in ajunul unui reuniuni intre creditorii internationali si ministrul de Finante, Yannis Sturnaras, si o intalnire a aliatilor guvernamentali pentru a rafina masurile ce vizeaza economisirea a 11,5 miliarde de euro in 2013 si 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.