Ministrul de Externe din Cipru Erato Kozakou- Markoillis, a carui tara detine presedintia Uniunii Europene, a declarat sambata ca s-a ajuns la "un consens" in ceea ce priveste consolidarea sanctiunilor europene contra regimului lui Bashar al-Assad din Siria.

Declaratia a fost facuta in urma unei intalniri cu omologii sai din Uniunea Europeana organizate la Paphos (Cipru), relateaza hotnews.ro.

"Daca vrem sa miscam lucrurile, trebuie ca sanctiunile contra clanului lui Bashar al-Assad sa fie sustinute", a estimat si ministrul francez de externe Laurent Fabius, adaugand ca a simtit foarte mult intelegere" in randul ministrilor in timpuld ezbaterilor.

August, cea mai sangeroasa luna: Peste 5 mii de morti in Siria

Seful diplomatiei europene, Catherine Ashton, si structurile pe care le coordoneaza "vor studia", cu ajutorul statelor membre, detaliile masurilor ce urmeaza sa fie luate, a precizat Laurent Fabius.

"Exista un sentiment general ca trebuie sa crestem presiunea asupra regimului (de la Damasc n.r.) pentru a pune punct violentelor si ca ajutorul umanitar ar putea sa ajunga in intreaga tara", a confirmat ministrul spaniol de Externe Jose manuel Garcia Margallo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.