World Health Organization atrage atentia asupra unei probleme de o importanta universala: un milion de oameni se sinucid in fiecare an.

"Statisticile WHO arata ca aproximativ un milion de oameni isi pierd viata prin sinucidere in fiecare an. Asta inseamna un deces prin sinucidere la fiecare 40 de secunde", informeaza un comunicat al organizatiei, lansat inainte de Ziua Mondiala a Prevenirii Sinuciderii (luni, 10 septembrie).

10% dintre aceste morti afecteaza categoria adolescentilor cu varste intre 15 si 19 ani. Acest numar este socant, dar numarul incercarilor de sinucidere este de 20 de ori mai mare.

Conform WHO, 5% din populatia lumii a incercat sa se sinucida cel putin o data in viata, relateaza medicaldaily.com.

Expertii spun ca rata sinuciderii a crescut abrupt in unele partii ale lumii, iar unele state au observat o crestere de pana la 60%.

In Italia, rata sinuciderilor din cauza problemelor economice a crescut cu 24,6 la suta intre 2008 si 2010, in timp ce tentativele de sinucidere au crescut cu 20 la suta in aceeasi perioada.

"Desi sinuciderile raman si o problema a tarilor avansate, statele slab-dezvoltate sau in curs de dezvoltare ramane cele mai grav afectate de problema globala a sinuciderii".

Aproape 8 persoane s-au sinucis pe zi, in 2011, in Romania, potrivit unui raport al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici". Astfel, anul trecut, in Romania, 2.784 de persoane s-au sinucis, ceva mai putini decat in 2010, cand au existat 3.050 de cazuri, se arata in raportul INML.

Avand in vedere ca aceste morti se pot preveni, WHO someaza guvernele ca prin intermediul institutiilor sociale, medicale si financiare sa investeasca timp si resurse in prevenirea sinuciderilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.