Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, a declarat ca in prezent Romania se confrunta cu situatia dificila de a redobandi increderea politica si economica pierduta.

"In ultimii cinci ani, institutiile romanesti au strabatut un proces de modernizare care a contribuit in mod decisiv la cladirea increderii in piata romaneasca. Astazi, este important sa continuam acest proces de modernizare cu hotarare si determinare pentru ca - si acesta este interesul nostru comun - Romania sa-si valorifice marele potential si sa poata indeplini dezideratele cetatenilor sai legate de o societate pluralista, democratica, solidara, bazata pe statul de drept. In acest scop, ca de altfel si pentru atingerea obiectivelor sale prioritare care tin de politica externa, este nevoie de incredere. Actualmente, Romania se confrunta cu o situatie dificila, aceea de a redobandi increderea politica si economica pierduta", a declarat ambasadorul german, intr-un discurs sustinut miercuri seara la un eveniment de marcare a 10 ani de la infiintarea Camerei de comert si industrie romano-germane, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, ambasadorul Von Mettenheim a aratat in continuare ca deciziile recente ale mai multor companii germane de a investi in Romania reprezinta un capital de incredere care nu trebuie dezamagit. "Prin urmare, deciziile investitionale mai recente ale unor companii germane, si acestea sunt in numar surprinzator de mare, au semnificatia unui capital de incredere care nu se vrea dezamagit", a afirmat ambasadorul.

El a argumentat si ca "economia si politica sunt indivizibil legate intre ele". "Deoarece fundamentul relatiilor si al afacerilor noastre il reprezinta, nu in ultimul rand, valorile si principiile comune care ne unesc la nivelul Uniunii Europene si pe care suntem chemati sa le aparam atat in exterior, cat si in interior", a spus Von Mettenheim.

Oficialul german a precizat ca, in ultimii 10 ani, cele 500 de companii membre ale Camerei de comert si industrie romano-germane au realizat "un bilant impresionant si de valoare strategica", reprezentat de peste 200.000 de locuri de munca realizate in Romania, precum si un aport de capital german de circa 7 miliarde de euro.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

La evenimentul de aniversare a Camerei de comert si industrie romano-germane au mai fost prezenti si premierul Victor Ponta, precum si Anne Ruth Herkes, secretar de stat in cadrul Ministerului federal pentru Economie si Tehnologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.