Comunitatea internationala ar trebui sa se arate mai ferma in privinta Iranului si a programului sau nuclear pentru a indeparta spectrul unui conflict, a apreciat luni premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Cu cat (comunitatea internationala) va da dovada de hotarare si cu cat mai clara va fi linia rosie, cu atat vor fi mai putine sanse sa existe un conflict", a declarat Netanyahu in cadrul unei intalniri cu membrii unei asociatii a fostilor combatanti israelieni si americani raniti in lupta.

"Acest regim (iranian) brutal se implica intr-o cursa pentru programul sau nuclear deoarece nu vede o linie rosie clara a comunitatii internationale", a afirmat el, potrivit unui comunicat al biroului sau de presa.

Potrivit comentatorilor politici ai posturilor de televiziune private Canal 2 si Canal 10, Netanyahu a vrut in acest fel sa ii "ofere ocazia" presedintelui american Barack Obama pentru ca acesta sa fixeze o limita programului iranian sub pedeapsa de a declansa un atac american, scrie MEDIAFAX.

Presa israeliana a mentionat in ultimele zile o tensiune tot mai accentuata intre presedintele Obama si Netanyahu, care invoca amenintarea cu o operatiune militara israeliana impotriva intalatiilor nucleare iraniene fara acordul prealabil al Washingtonului.

Duminica, Netanyahu l-a criticat pe presedintele american deplangand absenta unei "linii rosii clare" trasate de comunitatea internationala pentru programul nuclear iranian.

Potrivit televiziunilor israeliene, aceste declaratii ar explica informatiile aparute luni in New York Times, potrivit carora Washingtonul vrea sa accentueze presiunea asupra Iranului pentru a duce negocieri in mod serios si a evita astfel o operatiune israeliana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.