Chiar daca multe state europene au ridicat deja restrictiiile, Olanda continua sa le mentina pana la data maxima admisa.

Liderul Partidului Libertatii (PVV), de extrema-dreaptea, Geert Wilders, sustine ca Olanda ar trebui sa mentina granitele inchise pentru cetatenii bulgari si romani si dupa ianuarie 2014, cand toate tarile din UE ar trebui sa renunte definintiv la restrictiile pe piata muncii.

Wilders incurajeaza olandezii sa-si impartaseasca plangerile impotriva cetatenilor din Europa Centrala si de Est. Bruxelles-ul a atras atentia ca site-ul PVV “contravine in totalitate" principiului libertatii de miscare in UE, scrie evz.

Geert Wilders a spus ca se teme ca, dupa aceasta data, care este limita maxima prevazuta de legislatia UE pana la care guvernul olandez poate mentine piata muncii inchisa, sute de mii de cetateni din Romania si Bulgaria vor veni in Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.