O circulara interministeriala privind evacuarile taberelor ilegale de romi a aprobat miercuri anularea taxei care limita accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii.

"Taxele datorate de catre angajator si cetatean Oficului francez pentru Imigratie si Integrare (OFII) (...) sunt suprimate", masura intrand in vigoare "imediat", se precizeaza in acest text adresat prefectilor, care poate fi consultat pe site-ul Lemonde.fr.

Guvernul a decis in cadrul unei reuniuni ministeriale, la 22 august, la Matignon, sa flexibilizeze conditiile de angajare a romanilor si bulgarilor, principalele nationalitati ale romilor prezenti in Franta.

Lista acestor meserii care le sunt deschise "va fi extinsa in curand, dupa parcurgerea procedurilor consultarii partenerilor sociali", confirma documentul, scrie MEDIAFAX.

Aceasta circulara "referitoare la anticiparea si insotirea operatiunilor de evacuare din tabere ilegale" este semnata de ministrii Internelor, Educatiei, Afacerilor Sociale si Sanatatii, Locuintei si Muncii, dar si de ministrii-delegati pentru reusita scolara si pentru lupta impotriva excluziunii sociale.

Ea "precizeaza cadrul actiunii statului in cazul evacuarii de tabere ilegale, dar si dispozitivul de coordonare a actorilor locali in cadrul punerii in aplicare in jurul prefectului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.