"Aproape doua tone" de uraniu au fost descoperite intr-un imobil din centrul La Paz, in apropiere de ambasadele Statelor Unite si Braziliei, a declarat marti guvernul bolivian.

Descoperirea implica "aproape doua tone de material utilizat la realizarea armamentului nuclear", a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ministrul adjunct de Interne, Jorge Perez, care a condus operatiunile de evacuare a materialului "radioactiv".

Acesta "este, dupa primele indicatii, de nivel radioactiv inalt, ceea ce vor determina mai exact expertizele care vor fi realizate imediat", a adaugat acesta.

"O persoana a fost arestata", conform lui Perez, aparent proprietarul minereului.

Responsabilul nu a precizat in ce circumstante a fost efectuata aceasta descoperire, nici natura minereului sau locul catre care a fost evacuat. Autoritatile nu au indicat nici daca locuitorii din zona au fost examinati medical, MEDIAFAX.

Uraniul a fost descoperit "in saci" de plastic expusi intemperiilor, la parterul unui imobil din centrul capitalei.

"Suntem surprinsi de (prezenta) unui material de acest tip, periculos pentru sanatate si in asemenea cantitati in centrul La Paz", a continuat ministrul adjunct.

Conform acestuia, uraniul "ar putea proveni din Brazilia sau dintr-o alta tara vecina si era probabil in drum spre Chile", desi el a solicitat asteptarea rezultatelor anchetei pentru a determina originea si destinatia minereului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.