Revista spaniola, Magazine de Fuera de Serie, a publicat pe coperta editiei din august o imagine modificata digital in care chipul acesteia a fost atasat corpului unei sclave de culaore, cu sanii dezgoliti.

Articolul care insosteste aceasta fotografie are tittlul ”Michelle, nepoata unei sclave, doamna a Americii”. Subiectul articolului ar fi acela ca in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie puternica insa imaginea de pe coperta a starnit controverse fiind catalogata drept ofensatoare si rasista.

Portretul initial a fost facut public in 1800 de artistul francez Marie-Guillemine Benoist si se intituleaza "Portrait D'Une Negresse". La origine, portretul a fost vazut ca o imagine simbol a drepturilor persoanelor de culoare.

Autoarea demersului artistic, Karine Percheron-Daniels, se apara spunand ca aceste imagini arata "o realitate neasteptata alternativa", care ii permite cititorului sa vada "indivizi faimosi in ipostaze diferite", scrie newsone.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.