Cele mai importante agentii de presa din lume au salutat decizia Parlamentului Romaniei de a aporba revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni.

Reuters considera ca prin aceasta decizie se incheie criza politica care a atras critici internationale si avertismente din partea pietelor financiare. Conflictul Ponta-Basescu a declansat critici din partea Uniunii Europene si a Statelor Unite cu privire la respectarea statului de drept.

Agentia AFP sustine ca parlamentarii USL anuntasera initial boicotarea reuniunii Parlamentului si apoi au renunta la ea in urma indicatiilor primite de la premierul Victor Ponta care ar fi trimis mai multe mesaje sms din Africa de Sud.

Vocea Rusiei: Traian Basescu a castigat „meciul” din Piata Universitatii prin neprezentarea USL

Principalele batalii politice se vor da in parlament, iar protestele stradale vor fi practic inexistente, ceea ce poate fi interpretat ca un factor pozitiv din perspectiva mentinerii stabilitatii in conditiile unei conjuncturi politice extrem de volatile” , scrie Vocea Rusiei, mentionand ca tensiunile sociale se vor acutiza pe masura intensificarii crizei economice, relateaza evz.

Daca liderii politici ai USL se distanteaza de protest, este normal ca protestul sa nu aiba amploare. Distantarea de protest este o pozitie perfect viabila, dar este total incompatibila cu suspine publice sau private despre „frica” sau „lenea” poporului", mai scrie publicatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.