Islamistii integristi au avariat cu lovituri de buldozer un mausoleu al unui sfant musulman la Tripoli, dupa ce, cu o zi inainte, un alt mausoleu a fost distrus in nord-vestul Libiei.

Islamisti radicali au utilizat sambata dimineata un buldozer pentru a demola o parte a Mausoleului Al-Shaab al-Dahmani, in apropiere de centrul capitalei libiene, si au profanat mormantul acestui intelept, un loc de pelerinaj pentru musulmani, a constat un jurnalist AFP.

Zeci de integristi au aruncat in aer, vineri, Mausoleul seicului Abdessalem al-Asmar din orasul Zliten (la aproximativ 160 de kilometri est de Tripoli), teatrul unor confruntari inca de joi seara, potrivit unei inregistrari video postata pe retele online de socializare, scrie MEDIAFAX.

Inregistrare video a surprins explozia de la mausoleu in timp ce striga "Allahou Akbar" (Allah este mare).

Integristii se opun existentei acestor mausolee ridicate in memoria unor sfinti musulmani, deoarece ei fac obiectul unei "veneratii" care, in opinia lor, contravine caracterului unic al lui Allah, preceptul fondator al islamului.

Confruntari au avut loc inca de joi seara la Zliten, unde au fost ucise cel putin trei persoane, iar mai multe altele au fost ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.