Noul emisar al ONU si Ligii Arabe pentru Siria Lakhdar Brahimi a declarat vineri ca este "inspaimantat" de misiunea sa.

"Atunci cand m-ati chemat, am fost onorat, flatat, emotionat si inspaimantat. Ma aflu in continuare in aceasta stare de spirit", a declarat Brahimi in fata lui Ban Ki-moon, inaintea unei intalniri cu ambasadori ONU.

Brahimi, care a fost criticat de catre opozitia siriana pentru ca nu a cerut de la inceput plecarea de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad, a dat asigurari ca prioritatea sa va fi poporul sirian.

Poporul sirian "va trece inainte de orice. Vom pune interesele lui mai presus de orice. Vom incerca sa oferim ajutor in masura in care vom putea, nu ne vom precupeti eforturile", a declarat Brahimi, potrivit MEDIAFAX.

Joi, adjunctul ministrului sirian de Externe Faisal Mekdad a declarat ca Siria va coopera cu Lakhdar Brahimi pentru crearea unui "dialog national cat mai rapid posibil".

Misiunea observatorilor din Siria s-a incheiat, fara succes

Cel putin 183 de persoane au fost ucise in cursul violentelor care au avut loc in Siria sambata, "dintre care cel putin 34" la Daraya, in apropiere de Damasc, a anuntat duminica organizatia nonguvernamentala (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.