Cancelarul german Angela Merkel reclama un nou tratat al Uniunii Europene (UE) si incearca sa isi convinga partenerii in acest sens.

"Guvernul federal vrea sa determine avansarea integrarii europene", scrie revista, care precizeaza ca Merkel ar dori ca "sefii de stat si de Guverne sa participe la o reuniune care sa puna noi baze juridice pentru UE".

Potrivit Der Spiegel, "consilierul pentru Afaceri Europene al cancelarului Nikolaus Meyer-Landrut a condus negocieri in jurul acestui proiect la Bruxelles".

"O data pentru o asemenea reuniune trebuie sa fie stabilita in cadrul unei intalniri la summitul prevazut in decembrie", scrie saptamanalul, potrivit caruia una dintre ideile avansate de catre Berlin ar fi legata de rolul Curtii Europene de Justitie (CEJ), care "ar putea, spre exemplu, sa primeasca dreptul sa supravegheze bugetele statelor membre si sa ii pedepseasca pe care creeaza deficit", scrie MEDIAFAX.

Insa, tot potrivit revistei, "propunerea nu a provocat entuziasm in randul majoritatii tarilor membre". "In cursul unei intalniri informale intre zece ministri de Externe, o majoritate a respins ideea unei asemenea reuniuni, avansata de catre ministrul german Guido Westerwelle", scrie aceeasi sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.