Televiziunea publica spaniola, TVE, va relua transmisiunile de la coride, in luna septembrie, dupa aproape sase ani de absenta a acestor lupte cu tauri pe micile ecrane din Spania.

Anuntul a fost facut printr-un comunicat de presa, de televiziunea publica TVE, a carei conducere a fost schimbata in luna iunie.

Reluarea transmiterii coridelor la televiziunea publica spaniola reprezinta un sprijin adus acestei traditii vechi de secole, care se confrunta in prezent cu scaderea nivelului de popularitate, dar si cu criza economica.

Reprezentantii TVE au precizat ca transmisiunile live de la coride vor fi reluate pe 5 septembrie, cu ocazia festivitatilor de la Valladolid, la care vor participa toreadori prestigiosi precum Julian Lopez, Jose Maria Manzanares si Talavante, scrie MEDIAFAX.

"Televiziunea spaniola considera ca o sarbatoare de o asemenea importanta trebuie sa fie accesibila tuturor persoanelor pasionate de aceste lupte", se spune in comunicatul TVE.

Coridele de la Valladolid vor fi difuzate in direct, de la ora 18.00, iar televiziunea publica spaniola nu plateste drepturi pentru difuzarea acestora, a precizat TVE.

Televiziunea publica spaniola a incetat sa retransmita coridele la sfarsitul anului 2006, invocand pretul ridicat al drepturilor de retransmisie a acestor lupte si audienta scazuta pe care o atrageau aceste manifestari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.