In Sierra Leone a fost declarata stare de urgenta din cauza unei epidemii de holera care a infectat peste 13 mii de persoane in Africa de Vest, ucigand cel putin 258 de oameni.

'Toate acestea reprezinta urmarile razboiului civil de 11 ani, cand s-a produs o migratie masiva de la rural catre urban si o populatie mare s-a concentrat in zona urbana, unde nu s-au luat masuri adecvate in ceea ce priveste apa si salubritatea. La aceasta suntem martori in prezent', a declarat ministrul sanatatii si salubritatii din Sierra Leone, Zainab Hawa Bangura.

Potrivit ministrului, in capitala Freetown s-au inregistrat circa 100 de decese in ultima luna, numarul total ridicandu-se la 176 in aceasta tara. In Guineea invecinata se numara 82 de decese, scrie romanialibera.

'Este important sa cerem ajutor de la comunitatea internationala, pentru a raspandi mobilizarea resurselor', a afirmat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.