Presedintele venezuelean a amenintat Marea Britanie cu "reactii radicale" in cazul in care autoritatile britanice vor patrunde cu forta in incinta ambasadei ecuadoriene din Londra.

"Vom avea raspunsuri foarte radicale in cazul in care Marea Britanie va decide sa incalce suveranitatea ecuadoriana in ambasada Ecuadorului' pentru a-l aresta pe Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat Chavez, in timpul unui interviu difuzat de catre postul de televiziune publica VTV.

"Ii sugeram Guvernului britanic sa se gandeasca bine inainte, pentru ca s-a terminat epoca in care vechile imperii, precum si cele noi, puteau face cum doreau. Ecuadorul nu este singur", a mentionat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Chavez, aliat apropiat al presedintelui ecuadorian Rafael Correa, nu a detaliat tipul actiunii pe care Guvernul sau va recurge, dar a mentionat ca este "in pregatire".

Ministrii de Externe din cadrul Aliantei Bolivariene pentru America (ALBA) s-au reunit la doua zile dupa ce Ecuadorul i-a acordat azil diplomatic lui Julian Assange, care s-a refugiat in ambasada Ecuadorului din Londra la 19 iunie pentru a evita extradareasa catre Suedia, unde trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru viol si agresiune sexuala. ALBA a lansat un apel catre Quito si Londra sa inceapa o "negociere directa" pentru a-si putea rezolva litigiul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.