Cel putin opt persoane au fost ucise si alte aproximativ 50 au fost ranite intr-un atentat cu masina-capcana, luni seara, in centrul orasului Gaziantep din sud-estul Turciei.

Puternica explozie s-a produs la putin timp dupa ora 17.00 GMT (20.00, ora Romaniei), la cativa zeci de metri fata de comisariatul de politie din acest oras, incendiind mai multe vehicule in care au murit trei persoane, potrivit oficialului citat de postul de stiri NTV.

Presa a prezentat imagini cu vehicule carbonizate in timp ce pompierii incercau sa stinga flacarile. Sud-estul Turciei, unde populatia este majoritara kurda, este o zona de actiune a rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Gaziantep, un oras important din acesta regiune, a fost ocolit de violentele declansate odata cu inceperea rebeliunii autonomiste de catre PKK, in 1984, ei luptand impotriva fortelor guvernamentale. Insurgentii au inregistrat aproximativ 45.000 de morti in aceasta perioada de conflict.

PKK, invinuit de catre autoritatile locale pentru acest atentat sangeros in cea de a doua zi a sarbatorii musulmane Aid al-Fitr, care marcheaza sfarsitul Ramadanului, este considerat drept o organizatie terorista de mai multe tari, scrie MEDIAFAX.

Potrivit autoritatilor, doi militari au fost ucisi luni in provincia hakkari (sud-est), din apropierea granitei cu Irak si Iran, de o explozie a unei mine activata de la distanta de catre membrii PKK.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.